De kunst van het verleiden

Gepubliceerd in de Krant van de Aarde

“Ik ga je niet weigeren als je met een Hummer komt, maar we hopen je wel op een leuke manier te beïnvloeden.” Marco Lemmers is eigenaar van het Amsterdamse Conscious Hotels. Zowel op het Museumplein als op de Overtoom bij het Vondelpark ontvangt hij, zoals het een bedrijf in de hotellerie betaamt, een ieder met business in de buurt. Toeristen, maar ook zakenlui, logeren in een van de honderdzeventien kamers verspreid over de twee locaties. So far, so good: een hotel als ieder ander. Of toch niet? Een van de muren in de lobby lijkt wel te leven, de handdoek in de badkamer heeft een berichtje achtergelaten en de douchekop maakt zijn verontschuldigingen. Met een almaar groeiende lijst van nu zo’n vijfenzestig punten van duurzaamheid gaat dit bedrijf aan de eisen van de Green Key Gold certificering voorbij. “Bij ons is het een sport geworden om de hele pannenkoek aan uitgaven die je jaarlijks doet volledig groen te besteden. Als je dat doet heb je pas ketenwerking.”

Legacy

Lemmers komt uit de bankensector, maar voelde zich daar niet op zijn plek: “Ik zat gevangen in een keurslijf; een cultuur waar je niet je eigen ding kunt doen.” Via een hotelconsultancybedrijf begint hij samen met zakenpartner Sam Cohen aan Conscious Hotels. In 2009 opent de locatie Museum Square; eind 2010 het grotere Vondelpark. Maar waarom die lijst? Waarom niet hetzelfde hotel maar dan zonder een bureau gemaakt van oude koffiekophouders, zonder een douchekop die meer dan dertig procent aan water bespaart en zonder lokaal bier en een compleet biologisch ontbijtje? Duurzaamheid is inmiddels een hype. Voor die vrije publiciteit tast een hoteleigenaar vast graag wat dieper in zijn buidel. Blij met de aandacht is Lemmers zeker, maar hij toont zich meer dan een ondernemer alleen: de komst van zijn dochter heeft hem doen nadenken over zijn legacy, zijn nalatenschap. “Wat voor toekomst heeft zij als we ons zo blijven gedragen?” Die gedachte in combinatie met zijn ondernemersgeest vormden de aanleiding voor Conscious Hotels: “Als het anders moet, wacht dan niet tot een ander ermee komt, maar wees zelf de verandering die je wilt zien.”

Verleiden

Lemmers heeft een verhaal over bijna alles wat je in het hotel kunt vinden: van de visitekaartjes en het uniform van de barvrouw tot de verf op de muren en de wijze waarop het bedlinnen wordt gewassen. “Het is een uitdaging steeds duurzamer materiaal te vinden.” Een punt van aandacht zijn de likeuren in de bar. Ook staat er een Heinekentap. Tot zijn spijt bekent Lemmers dat zo’n logo toch nog een hoop doet bij de klant. Zo deed hij een klein onderzoekje waaruit bleek dat zijn ecologische alternatief, bier van de lokale Brouwerij ‘t IJ, niet dezelfde behoefte triggert als een Heinekentap. “Die tap hebben we omdat hospitality over gastvrijheid gaat. Wel proberen we je te verleiden de juiste keuze te maken: we serve Heineken, but we endorse Brouwerij ‘t IJ, zeggen we dan.” Die uitspraak is typerend voor de manier waarop de hotels duurzaamheid onder de aandacht brengen. De handdoek vraagt middels een praatwolkje vriendelijk meer dan eens gebruikt te worden; de douchekop verontschuldigt zich omdat hij minder water geeft dan gebruikelijk; zodra de gast zijn kamer verlaat valt alle stroom weg en de houten vloer is FSC gecertificeerd. Mocht je een steentje bij willen dragen dan zijn er suggesties alom. Mocht je er geen boodschap aan hebben dan is er geen man overboord.

Cultuur

Conscious Hotels is dus meer dan vooruitstrevend op het gebied van klimaatneutrale foefjes alleen. Het heeft een manier van communiceren die zich uitstekend leent voor de doelen die het nastreeft: op een humoritische en open wijze brengt het de gast iets onder de aandacht. Het is het ontbreken van het veelbesproken belerende vingertje dat er misschien wel voor zorgt dat de suggesties in acht worden genomen. Dat een gast inderdaad zijn handdoek meerdere malen gebruikt alvorens hem op de grond te gooien en een witbier van Brouwerij ‘t IJ nuttigt in plaats van een pilsje van Heineken. Lemmers trekt een dergelijke open manier van communiceren graag door naar het contact tussen de klanten en het personeel. Hij omzeilt daarmee het keurslijf wat hem in de financiële sector zo tegenstond. Formalteiten, die volgens Lemmers zeker ook in het hotelwezen te vinden zijn, zouden een barrière vormen voor intermenselijke contacten. “Als hier iemand binnenkomt die helemaal nat is geregend dan moet je vooral niet gaan zeggen: Welcome in Conscious Hotels, how may I help you? Dan moet je contact maken en zeggen: Goh, wat een klote weer hè!” Volgens Lemmers zijn mensen al genoeg belazerd en moeten we daarom vooral onszelf blijven. Conscious Hotels is voor iedereen een toereikende, hippe plek om te overnachten. Het is niets minder en hoeft ook niets meer te zijn. Aan een ieder die er behoefte aan heeft leggen deze hotels het een en ander uit. Aan ieder ander resten enkel de woorden die de douchekop verontschuldigend sprak: “Please don’t be mad at me. I’m just trying to save the planet.”

Screen Shot 2013-06-11 at 17.08.50Screen Shot 2013-06-11 at 17.09.37

Advertisements